Nytt kamera for å vise utsikten

By | 4. juni 2018

Det er en gledens dag når jeg nå kan presentere det nye kameraet som skal vise dere utsikten fra Kattebakken Værstasjon. Tidligere har jeg hatt et gammelt webcamera fra D-Link hengende i kjøkkenvinduet som har tatt bilder hvert femte minutt. Kvaliteten på dette har vært nokså lav, både lav oppløsning og utfordringer med gjenskinn i vinduet har gjort sitt til at kvaliteten har vært lav. Men man har i alle fall kunnet se utsikten og været.

Nå har jeg fått satt opp et langt bedre kamera utendørs slik at man da ikke skal få reflekser fra vinduet. I tillegg er det et bredere bilde enn tidligere slik at du kan se enda mer av utsikten. Bildekvaliteten generelt er også vesentlig bedre på det nye kameraet. Kamerasensoren er gått opp fra usle 0.3 Megapixler (mpix) til 8 mpix og bedre kvalitet på denne gjør sitt til at dette skal bli bedre. På utsiktsiden vil det vises et nedskalert bilde på omlag 2 mpix, men det tas selvsagt vare på bildene i full størrelse også.

I tillegg har jeg nå mulighet til å ta bilde og lagre dette hvert eneste minutt hele døgnet, men jeg sender bare ut oppdatert bilde til www.kattebakken.no hvert andre minutt. Men uansett er det 2,5 ganger oftere oppdatert enn tidligere og med langt bedre bildekvalitet.

Nå produseres det «døgnfilmer». Dvs. at du kan se hele forrige døgn som en timelapse, minutt for minutt, i løpet av ca 30 sekunder. Her er det på gode dager mange flotte skyformasjoner og se 🙂

For de teknisk interesserte så er det en Raspberry Pi med Camera Module V2 som tar bildene. Kameraet står utendørs mens selve Raspberry Pi’en står inne.

Author: Oddne Rasmussen

Oddne er eieren av Kattebakken Værstasjon. Egentlig ikke spesielt opptatt av vær, men mest av teknologi og informasjon.