Historikk og rekorder

By | 5. mars 2018

De siste dagene er det kommet en del nytt på Kattebakken Værstasjon.

Historikk
Etter overgangen til nytt publiseringsverktøy for værstasjonen i midten av februar har jeg nå også fått konvertert alle gamle, historiske data fra såkalte flatfiler og inn i den nye databasen. Dette betyr at du nå kan se grafer med eksempelvis temperatur helt tilbake til 2012. En graf pr. år. Det er laget grafer for temperatur, vind, nedbør, trykk og fuktighet. Du kan også selvsagt se grafer for inneværende måned og forrige måned for de samme tingenen. Under Nedbør ser du også nå total mengde nedbør pr år eller til nå i inneværende år. Se menyen Historikk øverst på siden.

Rekorder
I tillegg er også «rekord-oversikten» tilbake, så nå er det enkelt å finne ut hva som har vært den varmeste/kaldeste dagene eller den dagen med mest regn. Rekordene og historikken går helt tilbake til oppstarten av Kattebakken Værstasjon 10. januar 2012. Rekordene har også fått eget menyvalg øverst på siden.

Hva skjer videre?
Vanskelig å si hva som kommer først og ikke minst når det kommer. Men det som er sikkert er at det skal bli enda lettere å se og kanskje søke i historiske data i fremtiden. Grafene som er der i dag gir en god oversikt, men jeg har noen planer for ting som kan gjøre det enda bedre.

Jeg driver også på å planlegger forbedring av webcam’et, dvs. utsiktsbildet. Røper ikke helt planen her heller, men det kommer til å bli bra om jeg får til deg jeg ønsker.

Men når alt dette kommer skal jeg ikke spå om nå 🙂

Author: Oddne Rasmussen

Oddne er eieren av Kattebakken Værstasjon. Egentlig ikke spesielt opptatt av vær, men mest av teknologi og informasjon.